جایگاه هوش مصنوعی در ایران
شهریور 17, 1401
ارسال شده توسط تحریریه اسمارتک
382 بازدید

- براساس اطلاعات به دست آمده از سال 1997 تا 2017 ، ایران 34،028 مقاله درمورد هوش مصنوعی و کاربرد آن ارسال کرده و آن را در مکان 14 در جهان در زمینه هوش مصنوعی قرار داده است.
- ایران هشتمین کشور جهان بر اساس مقالات تأثیر بالا و استناد زیاد و تنها کشور از خاورمیانه در ده کشور برتر در این زمینه است.
- ایران 1.3 درصد از مقالات پر استناد در زمینه هوش مصنوعی و همچنین 0.02 درصد از مقالات داغ را ارائه داده است.
- این کشور همچنین 271 مقاله با استناد بالا و 5 مقاله داغ منتشر کرده است که این کشور را به یکی از بهترین کشورها در این زمینه تبدیل کرده است.
- نیمی از مقالات پر استناد ارسالی توسط ایران با کمک محققان سایر کشورها انجام شده است ، اما تنها 0.74 درصد آنها نتیجه همکاری با بخش صنعت است!!!!
- دانشگاه آزاد اسلامی در جایگاه هفدهم در میان 20 موسسه برتر با بیشترین تولید مقالات برتر در زمینه هوش مصنوعی ، بالاتر از دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ ، انجمن ماکس پلانک و دانشگاه کالیفرنیا ، برکلی قرار گرفت.
- بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده توسط SCImago Journal & Country Rank (SJR) ، ایران مقام اول را در میان کشورهای خاورمیانه برای بیشترین تعداد اسناد قابل استناد در سال 2017 به خود اختصاص داده است.
- در سال 2017 ، ایران با 54388 سند ، 51 هزار و 614 سند قابل استناد و 28 هزار و 813 استناد در مقالات بین المللی ، در میان کشورهای خاورمیانه که برای تولید اسناد علمی ارزیابی شده اند ، مقام اول را کسب کرده است.
- در یک دوره 7 ساله ، ایران موفق شد در منطقه خاورمیانه در جایگاه اول باقی بماند.
در مجموعه دانشگاههای کشور، هوش مصنوعی یكی از گرایشهای مهندسی رایانه است. هدف از برگزاری دورههای هوش مصنوعی، تربيت کارشناسانی است که در زمينه تحليل و طراحی، ساخت و راهاندازی دستگاهها و مجموعههای سختافزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعههای سختافزاری و نرمافزاری موجود، نگهداری، عيبیابی، تعمير، اصلاح و توسعه روشها و فناوریها فعاليت کنند. بهطور عمده در گرایش هوش مصنوعی به ساخت سيستمهای هوشمند و روباتيک پرداخته میشود.
بازار کار هوش مصنوعی در ایران حوزه بسيار گستردهای بوده و به زمينه کاری که افراد در آن فعاليت میکنند، بستگی دارد، بهطور مثال برخی از زمينههای کاری عبارتند از:
- پروژه های تحقیقاتی در مراکز تحقیقاتی کشور
- سامانه های امنیتی نظیر تشخیص هویت
- طراحی و ساخت سلاحهای هوشمند
- طراحی ربات و دستگاههای صنعتی هوشمند
- تشخیص گفتار
- طراحی سامانههای خبره
- طراحی بازیی
- آموزش
- مارکتینگ و فروش
- و …
از جمله کارهایی که در ایران تا کنون انجام شده است میتوان موارد زیر را نام برد:
- سامانه های تشخیص هویت در ایران
- جراحی رباتیک
- رباتهای امدادگر
- رباتهای آتش نشان
- رباتهای زیر دریایی
- و …
دیدگاهتان را بنویسید