شاید اگر پاندمی ویروس کرونا نبود، هوش مصنوعی هنوز در حال قدم زدن در پیادهروهای دل انگیز شانزلیزه بود و با آرامش خاطر مشغول پیشرفت خود بود. ولی کرونا همان گونه که معادلات جهان را بهم ریخت، هوش مصنوعی را هم بیدار کرد و از پیاده رو ها به پیستهای دو و میدانی تکنولوژی کشاند.
کرونا تمام روشهای سنتی زندگی، از تفریح و خرید تا درمان و آموزش را زیر سوال برد و باعث شد دنیا دست به دامن تکنولوژی برای ادامه روند طبیعی زندگی شود. یکی از این تکنولوژیها هوش مصنوعی بود که همانند فرشته ای به داد مردم رسید. چگونه مردم باید در شرایط غرنطینه خرید میکردند؟ چگونه کسب و کارها باید خود را در برابر کرونا حفط میکردند؟ تفریح مردم چه میشد؟ به آموزش واقعی چه آسیبهایی میرسید اگر هوش مصنوعی نبود؟
حال ببینیم این فرشته چگونه با این غول بی شاخ و دم دست و پنجه کرد.
چند ماه اول سال 2020 شیوه زندگی و انجام فعالیتهای روزمره ما را عمیقاً تغییر داده است. اگرچه استفاده گسترده از رباتکسی آینده نگر و وسایل نقلیه تجاری خودران هنوز به واقعیت تبدیل نشده است ، همه گیر COVID-19 تصویب هوش مصنوعی (AI) را در زمینه های مختلف به طرز چشمگیری تسریع کرده است. ما شاهد معادل دو سال تحول دیجیتال هستیم که فقط در چند ماه فشرده می شود. چه در ردیابی قله های اپیدمیولوژیک باشد و چه در معامله پرداخت های بدون تماس ، تأثیر این تحولات تقریباً فوری بوده است و دریچه ای برای آنچه در آینده قرار دارد باز شده است. در اینجا ما تجزیه و تحلیل و بحث می کنیم که چگونه AI می تواند ما را در مواجهه با همه گیری مداوم پشتیبانی کند. علی رغم کمکهای بیشمار و غیر قابل انکار AI ، آزمایشات بالینی و مهارتهای انسانی هنوز مورد نیاز است. حتی اگر استراتژی های مختلفی در ایالات مختلف در سراسر جهان تدوین شده باشد ، به نظر می رسد مبارزه با همه گیری همه جا متحد ارزشمندی در AI پیدا کرده است ، ابزاری جهانی و منبع باز قادر به کمک در این شرایط اضطراری بهداشتی. یک استفاده دقیق از هوش مصنوعی ما را قادر می سازد تا در این سناریوی پیچیده شامل مراقبت های بهداشتی ، جامعه و تحقیقات فعالیت کنیم.
بررسیهای پژوهشکده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا، نشان میدهد که توسعه خدمات مبتنی بر فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی مانند چت روباتها، روباتها، عینکهای ضد تب و پهپادهای ضد عفونی کننده و مراقبتی و پزشکی از راه دور نیز پیامدهای بحران کرونا در کسبوکارهای حوزه فناوری هستند.
متکی بر توسعه این خدمات و کسب و کارها پیش بینی شده است رشد بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات چین که در ابتدای سال ۲۰۲۰ با کاهش ۱۰ درصدی روبرو شده در انتهای سال ۲۰۲۰ به رشد ۵.۵ درصد افزایش یابد.
برای مثال شرکت تجاری علی بابا یکی از بزرگترین پلتفرمهای تجارت الکترونیکی در چین با اتکا به زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی خود در حوزه مراقبتهای بهداشتی ورود کرده است. این شرکت خدمات تحویل دارو را برای افرادی که برای درمان بیماریهای مزمن نیاز به دارو دارند، راه اندازی کرده است.
همچنین بازوی تحقیقاتی علی بابا، الگوریتم هوش مصنوعی جدیدی را برای تحلیل اسکنهای توموگرافی کامپیوتری (CT) تهیه کرده است. واحد پردازش ابری شرکت تجاری علی بابا بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری خود را برای تسریع در یافتن توالی ژنوم ویروس و تولید واکسن بیماری در اختیار موسسات تحقیقاتی جهانی قرار داده است.
بایدو بزرگترین موتور جستجوی چین نیز در حال حاضر یک بستر مشاوره آنلاین برای هرگونه سؤال پزشکی و به صورت رایگان اجرا کرده است. همچنین این شرکت یک مدل هوش مصنوعی را برای شناسایی افرادی که ماسک محافظ ندارند تهیه کرده است.
شرکت تجاری Tencent یکی از بزرگترین شرکتهای بازیهای ویدئویی در جهان است که محبوبترین پلتفرم پیام رسانی چین- WeChat را نیز اجرا میکند. این شرکت خدمات مشاوره بهداشت آنلاین را از طریق WeChat راه اندازی کرده است.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد که نظایر این خدمات توسط بسیاری از کسبوکارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشورهای مختلف مانند کره جنوبی، هنگ کنگ، استرالیا، سنگاپور، اسپانیا، فرانسه، سوئیس و سوئد توسعه یافته است.
فن آوری های مبتنی بر هوش مصنوعی در کنار استفاده از کلان داده ها و به همراه شبکه های نوین امروزی قابلیت های زیادی برای متخصصان بهداشت عمومی و سیاست گذاران ارائه می دهد تا بهداشت و سلامت مردم را از طریق مداخلات مبتنی بر زمینه درمان، گسترش دسترسی به اطلاعات بهداشتی و خدمات، و افزایش مسئولیت پذیری فردی برای سلامت متحول نمایند. هدف اصلی این مقاله نیز نشان دادن اثربخشی هوش مصنوعی، داده های بزرگ و شبکه های هوشمند برای مبارزه با بیمار ی همه گیر COVID19 و بررسی راه حل های پیشرفته با استفاده از این فن آوری ها است.